Blog

3 L betű, de megváltoztathatja az életünket – mi az?

3 L betű, de megváltoztathatja az életünket – mi az?

2017-04-26 16:48

Címkék:

Lifelong Learning – tanulás az élet minden szakaszában. De miért különösen fontos ez a számítástechnikai és IT-szektorban? Hogyan kapcsolódik ez a most induló full stack szoftverfejlesztő képzésünkhöz? Nézzünk egy kicsit mögé!

„Elengedhetetlen ehhez a szakmához az egyéni utánajárás, felkészülés” – mondta interjúnkban (link) Piya Csaba társalapító, és nem véletlenül! 15 hetes képzésünk alatt a diákok elsajátíthatják a szoftverfejlesztés alapjait és a szakmához szükséges szemléletet. Az állandó tanulás elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki jó szakember legyen és helytálljon a munkaerőpiacon.

Az informatika az egyik leggyorsabban fejlődő szektor, ráadásul az itt megszerzett kompetenciák folyamatosan bővíthetőek. A napi szinten történő fejlődés nem teher, inkább hozzájárul az ember sikeréhez. Képzésünkön elültetjük a fejlődéshez szükséges magokat, megmutatjuk, hogyan és milyen szemlélettel kell az informatikához állni.

De hogy ebből mit hoz ki az ember, már csak az egyéni motiváción és célon múlik. Az informatika gyorsabban fejlődik, mint mi. A stabilan megszerzett tudás könnyebben elévülhet, ezért fontos ritmusban maradni, napi szinten fejlődni és tanulni. Ráadásul ez által újabb és újabb kihívásokkal is találkozunk, melyek révén csak többek leszünk. Az is fontos szempont, hogy minimalizáljuk annak lehetőségét, hogy megszokottságból, egyre kevesebb lelkesedéssel dolgozzunk. 

Ez a szemlélet nem új, de a felgyorsult világban mára konkrét szakirodalom, képzések, sőt, akár egész rendszerek épültek a Lifelong Learning köré. Mert a folyamatos tanulás mellett ugyanúgy azt is fontos elsajátítani, hogyan tudjuk kiszűrni a rengeteg impulzus közül a számunkra megfelelő információkat. Ebben (is) segít képzésünk, ahol a full stack szoftverfejlesztés alapjai mellett azt is megosztjuk veletek, hogy milyen módszertannal és honnan érdemes tanulni – mert tudjuk, a könyv és az internet nagyon okos, csak jól kell tudni keresni, illetve szelektálni.