Blog

5 bennfentes tipp, hogyan hozd ki magadból a legtöbbet programozó képzésünkön!

5 bennfentes tipp, hogyan hozd ki magadból a legtöbbet programozó képzésünkön!

2017-09-21 16:44

Címkék:

Akkor hát eldöntötted, hogy Full Stack programozó képzésre jelentkezel? Ez egy nagyon izgalmas kaland, mely sok embernek megváltoztatta karrierjét, és életét. Eddigi tanulóinkét már biztosan, az ő tapasztalataik alapján gyűjtöttünk össze tippeket a programozói pálya kezdetére.

1. Tájékozódj a programozó képzések lehetőségeiről!    

Ha vannak szakmabeli barátaid, ismerőseid, kérj tőlük tanácsokat. Menj el meetupokra, nyílt napokra. Kövesd a programozó tanfolyamok eseményeit a közösségi oldalakon, weboldalukon. Aktuális eseményeinkről ITT tájékozódhatsz. Ha pedig gyors válaszokra lenne szükséged, csatlakozz Facebook csoportunkhoz, ahol első kézből kaphatsz információkat végzett hallgatóinktól.

2. Ismerd meg önmagad, mielőtt belevágsz a kódolásba!

Ha már kicsit képben vagy az IT világgal, próbálj ki 1-2 területet online tanulással és nézd meg, mi az ami a legjobban tetszik neked, mi az amivel szívesen foglalkoznál. Ebben segít például a workshopunk, melyet szeptember 30-án tartunk oktatótermünkben.  

3. Bízz önmagadban és a mentorok útmutatásában!

Készülj fel, hogy egy szoftverfejlesztő képzés hatalmas elköteleződést igényel. Szociális kapcsolataid ápolására sem lesz időd, hiszen minden perced a tanulás fogja kitenni. Folyamatos információeső heti 5 napon át, napi 9+ órában, sőt a lelkesebb hallgatók még ezenfelül sem szunnyadnak.Tűzben edződünk!

Oktatóink 15 éves szoftverfejlesztő és mentori tapasztalattal rendelkeznek, így hiteles szakmai tanácsokkal látnak el a tanfolyam során. Mi abban hiszünk, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét. Végzett diákjaink sikereit is ez bizonyítja, akik ma már fejlesztőként dolgozhatnak.

4. Készülj fel a munkakeresési folyamatra, még a programozó tanfolyam elvégzése előtt! 

Építsd tudatosan a jövődet! A mai világban a kapcsolati háló a legfontosabb, így ápold azokat. Mi is segítünk új kapcsolatokat találni az IT világban. Legyen teljes a portfóliód, mire a cégek érdeklődni kezdenek. Készülj fel arra, hogy el kell tudnod mondani, mivel foglalkoztál a 18 hetes Full Stack képzés során.

Készítsd el az önéletrajzod, és a LinkedIn felületén se felejtsd el frissíteni új készségeidet! Kérd meg hallgató társaidat, hogy pontozzák azokat, ezzel hitelesebbé válsz!Iskolánk segíteni fog neked ebben, egy tréner útmutatásával elsajátíthatsz majd minden fontos ,,soft skill”-t, mely az interjúk során fontos lesz. Megtanulsz majd kiállni emberek elé, nem csak magyarul, hanem angol nyelven is.

5. Ne felejtsd azonban a harmóniát Full Stack fejlesztőként sem!

Akkor lehetsz kiegyensúlyozott és sikeres programozó, ha harmóniában van a munkád a magánéleteddel. Egy 4-5 hónapos intenzív szoftverfejlesztő képzés során van csak igazán szüksége az elmédnek és testednek is az ellazulásra. Kapcsolj ki picit, hogy utána újult erővel vághass bele újra! Add meg magadnak ezt az időt, amikor tényleg nem foglalkozol munkával, tanulással. Ha viszont dolgozni/tanulni kell, akkor legyél jelen 100%-ban és adj bele mindent!